Biografie

Welkom op de website van Twist and Click.

Mijn naam is Niels Tigchelaar. Ik ben een muzikant, engineerer en producer. In mijn vrije tijd werk ik als freelance studio technicus/ producer. Regelmatig werk ik samen met verschillende muziek producers. Maar ook geef ik cursussen muziek produceren met Propellerheads Reason. Met deze site wil ik laten zien wie ik ben, wat ik kan en welke activiteiten ik uitoefen op het gebied van muziek.

Ik ben geboren op 4 maart 1980 in Leeuwarden. Van jongs af aan ben ik al met muziek bezig. Mijn voorkeur gaat uit naar de dance scene. In de jaren 90 ben ik zelf muziek gaan produceren. Na gewerkt te hebben met een aantal verschillende muziek programma´s, zoals DS15, Screamtracker, Fast tracker, Mesa en Cubase, kwam ik op een gegeven moment met Reason van propellerheads in aanraking. Ik werk daar tot op heden nog steeds mee.

Twist and click studio is ingericht voor verschillende muziek productie werkzaamheden. Uiteenlopend van het fine tunen van tracks, audio voor- en nabewerking, inspelen instrumentale partijen, compositie, arrangeren, programmering en creativiteit behoren tot mijn activiteiten.

Passie Mijn passie is: “Live mixen” en toegevoegde waarde geven in de nog steeds groeiende dance scene. Het produceren van house muziek in de brede zin van het woord. Het streven is om originele tracks te maken, die toegankelijk zijn voor een groot publiek!!

Winnaar producercontest 2009 In 2009 heb ik mee gedaan aan een producercontest. Hieronder het artikel uit de Leeuwarder courant.

Fries wint Dancetour Producercontest